Poziv za nevladine organizacije za učešće na radionici „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 Konkursa “

Lokalne samouprave Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi i projekat ReLOaD pozivaju zainteresovane nevladine organizacije sa teritorije ovih opština na radionicu pod nazivom „Utvrđivanje prijedloga prioriteta ReLOaD2 konkursa“, koja će biti održana u četvrtak, 3. februara 2022. godine, sa početkom u 9 sati.

Radionica će biti održana on-line, putem Zoom platforme, a odabranim učesnicima će naknadno biti dostavljen pristupni link platforme.

Radionica se organizuje u cilju planiranja prioriteta Konkursa Regionalnog progama lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji će biti objavljen u okviru klastera „Coastal Mates“ za
nevladine organizacije sa teritorija opština Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi. Prvoga dana radionice, predstavnici lokalnih samouprava i zainteresovanih nevladinih organizacija će, uz podršku predstavnika
UNDPa, identifikovati strateške prioritete razvoja lokalnih samouprava Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi i tokom zajedničkog rada i analize definisati 3 – 5 prioritetnih oblasti i podoblasti koje je moguće
podržati u okviru ReLOaD2 programa, a koje će postati dio prijedloga prioriteta Konkursa. Ovako definisani prijedlog prioriteta Konkursa će biti dostavljen na dodatne konsultacije svim nevladinim organizacijama i ostalim zainteresovanim stranama sa teritorija opština, prije finalizacije i objave Konkursa.

Za učešće na radionici se mogu prijaviti sve zainteresovane nevladine organizacije sa teritorija opština Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi, dostavljanjem maila sa iskazanim interesovanjem za učešće i kontakt detaljima kandidovanog predstavnika/ce – ime, prezime, email adresa i kontakt telefon.

U slučaju da pristigne veliki broj prijava za učešće, predstavnici opština i UNDP će, shodno optimalnom broju učesnika, izabrati u roku prijavljene učesnike na osnovu kriterijuma aktivnosti i vidljivosti NVO
u zajednici i postignućima u oblasti u kojoj NVO djeluje,kao i prethodnog iskustva i uključivanja NVO u procese odlučivanja i kreiranja politika. Odabrani predstavnici će biti obavješteni o učešću od strane UNDP i dalja komunikacija nastavljena direktno sa njima.

Zainteresovanost za učešće na radionici potrebno je potvrditi do petka, 28. Januara 2022, do 16:00h, na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) zvanično je počeo sa realizacijom 1. januara 2021. godine, kao nastavak prethodne faze ReLOaD programa koja je uspješno završena u decembru 2020. godine. Program će biti realizovan u šest zemalja i teritorija Zapadnog Balkana tokom naredne četiri godine. ReLOaD2 finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje će biti obuhvaćene programom.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti