Predstavljanje zbirke pjesama „Tvoja ruka“ autorke Radmile Knežević na Sajmu knjiga u Podgorici

U petak, 13.maja u 17 časova na 16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja biće predstavljena nova knjiga koju je objavila Narodna biblioteka Budve.

Riječ je o pjesničkoj zbirci Tvoja ruka, autorke Radmile Knežević. O knjizi će govoriti recenzentkinja, pjesnikinja Milica Bakrač i autorka a promociju će voditi Stanka Stanojević.
Radmila Knežević rođena je 19. septembra 1971. godine u umjetničkoj porodici Stojković, u starom dijelu Prizrena, Potkaljaji. U Prizrenu završila osnovnu školu „Mladen Ugarević” i Gimnaziju. Bavila se pisanjem i glumom, bila je učesnik mnogih literarnih konkursa i književnih manifestacija i član amaterskog pozorišta pri Domu kulture. Završila Fakultet dramskih umetnosti – gluma, Akademija umetnosti u Prištini u klasi profesora Svetozara Rapajića i Filološki fakultet - književnost i srpski jezik, na Univerzitetu u Prištini. Glumica je Narodnog pozorišta u Prištini sa sjedištem u Gračanici kao i reditelj i voditelj Škole glume u Gračanici u organizaciji Narodnog pozorišta. Direktorica Dramskog studija – škole glume u Budvi, u okviru koga se kao dramski pedagog bavi pozorišnom edukacijom djece i odraslih, kroz časove i radionice glume i pozorišne predstave. Osnivač je i predsjednica festivala dječije književnosti u Budvi, MALE MORSKE PJESME I PRIČE koji se realizuje u saradnji sa JU Narodna biblioteka Budve. Voditelj i urednik Kluba ljubitelja knjige i filma u bioskopu Kadmus Sinepleks u Budvi. Predavač i autor seminara OD PRIČE DO SCENE, verifikovanog od strane Zavoda za školstvo Crne Gore, za obuku prosvjetnih radnika u dramskom radu sa djecom.
Predsjednica je Umetničkog udruženja „Bistrica“ u Beogradu i Prizrenu.
Umjetnički rukovodilac „Udruženja Prizrenaca i prijatelja“ u Podgorici.
Predstave koje je režirala, kao i drame koje je napisala,izvođene su na brojnim festivalima u zemlji i regionu i mnogim pozorišnim scenama. Dobitnik je četiri nagrade za režiju dječijih predstava. Piše: kratke priče, drame za djecu i odrasle i pjesme. Zastupljena u lektiri za osnovnu školu u Srbiji.

 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti