Predstavljen Program razvoja zdravstvenog turizma

U Bečićima je proteklog vikenda održana jubilarna „X Regionalna konferencija zdravstvenog, welness i SPA turizma“, a ključna tema bila je predstavljanje Programa razvoja zdravstvenog turizma, koji je Vlada Crne Gore usvojila sredinom oktobra. Konferenciju je organizovala Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja.

Naša zemlja bogata je potencijalima koji predstavljaju ključne preduslove za razvoj zdravstvenog turizma, a usvajanje strateški značajnog dokumenta kakav je Program razvoja zdravstvenog turizma Crne Gore 2021-2023. godine s Akcionim planom do 2023. godine je nešto na čemu će se temeljiti sve dalje aktivnosti.  

Ovogodišnja konferencija pod nazivom „Zdravstveni turizam – Put za cjelogodišnji turistički proizvod“, okupila je ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije koji nude odgovore na neka od ključnih pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu.

Predstavnica Ministarstva ekonomskog razvoja, Sandra Bojanić, je tokom Konferencije govorila o značaju razvoja zdravstvenog turizma, predstavljajući neke od aktivnosti koje će MER u saradnji sa ostalim zainteresovanim stranama realizovati u narednom periodu, kako bi u godinama koje slijede Crnu Goru pozicionirali kao prepoznatljivu zdravstvenu destinaciju.

Upravo zbog značaja kakav ima Program razvoja zdravstvenog turizma, njegovo predstavljanje je bilo centralna tema ovog događaja, a govorilo se i o izazovima kojima je potrebno odgovoriti u cilju što bolje primjene dokumenta.

Ministarstvo ekonomskog razvoja, osim ovog, posebnu pažnju posvećuje izradi drugih strateški značajnih dokumenata, posebno vodeći računa o tome da sve planirane aktivnosti budu sinhronizovane kako bi u narednim godinama na najbolji način oblikovale turističku ponudu Crne Gore.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti