Prošle godine u Crnoj Gori potrošeno 406 hiljada tona naftnih derivata

Ukupna finalna potrošnja naftnih derivata u Crnoj Gori u 2019. godini iznosila je 406,9 hiljada tona. To se navodi u izvještaju Uprave za statistiku - MONSTAT.

Kako se navodi  u sektoru saobraćaja utrošeno 280,3 hilj. tona, u oblasti industrije 62,5 hilj. tona, u ostalim sektorima utrošeno je 14,7 hilj. tona, dok je ne-energetska potrošnja iznosila 49,3 hilj. tona.U ukupnoj finalnoj potrošnji naftnih derivata u 2019. godini saobraćaj je učestvovao 68,9%, industrija 15,4%, ostali sektori 3,6%, dok je učešće ne-energetske potrošnje iznosilo 12,1%. Uvoz naftnih derivata u Crnoj Gori u 2019. godini iznosio je 417,8 hilj. tona.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti