Prvog dana prijave za specijalističke studije predalo 465 kandidata

Prvog dana prijave za upis na specijalističke studije Univerziteta Crne Gore, za studijsku 2020/21. godinu, ukupno je predalo dokumentaciju 465 kandidata na 19 fakulteta, odnosno 81 studijski program.

Prijave se podnose i sjutra, do 16.00 sati.

Podsjećamo, na specijalističke studije se mogu prijaviti kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita, iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti, a koji su osnovne studije započeli prije studijske 2017/18. godine, u skladu sa zakonom. 

Istovremeno, kandidati sa istim brojem kredita ( 180 ECTS), odnosno kandidati sa bečelor diplomom, mogu se prijaviti na raspisani Konkurs  za nove budžetske dvogodišnje master studije, po akreditovanom 3+2 reformisanom programu,  koji je u toku. 

Detalji upisa na specijalističke studije precizirani su tekstom Konkursa koji se nalazi na linku: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/87583-raspisan-konkurs-za-upis-na-specijalisticke-studije-univerziteta-crne-gore-za-studijsku-2020-21-godinu

Tekst Konkursa za master studije dostupan je na linku: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/87739-raspisan-konkurs-za-budzetske-master-studije-prijave-elektronskim-putem 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti