Gradonačelnik ispoštovao protokol, raspisana odluka o izradi DUP-a Petrovac - Centar

Gradonačelnik ispoštovao protokol, raspisana odluka o izradi DUP-a Petrovac - Centar

Rade novi plan za Petrovac

 

 

 Predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović potpisao je juče Odluku o izradi Detaljnog urbanističkog plana "Centar - Petrovac", i time ispoštovao protokol, koji je prošle sedmice zaključio sa predstavnicima građana tog primorskog mjesta.

 Nakon što su predstavnici građanske inicijative za obaranje atraktivnog planskog dokumenta, pristali da povuku sa dnevnog reda skupštinskog zasijadanja odluku, prije nego što se otvori rasprava, što je izazvalo revolt opozcije, gradonačelnik Budve, se obavezao da će do kraja jula donijeti odluku o izradi novog planskog dokumenta koji će važiti za period do 2020. godine.

 “Postupak izrade DUP-a trajaće 125 dana u okviru kojih će se izvršiti pripremni poslovi koji će trajati deset dana. Izrada Nacrta će trajati deset dana, pribavljanje saglasnosti nadležnih organa 50 dana, Javna rasprava 15 dana, izrada Predloga 10 dana i pribavljanje saglasnosti nadležnih organa na predlog DUP-a 30 dana”, kazao je gradonačelnik Rađenović.

 Osnovne smjernice za izradu DUP-a, usklađene sa smjernicama iz planskih dokumenata širih teritorijalnih cjelina, sadržane su u Programskom zadatku, a sastavni dio Odluke je i Odluka o izradi Strateške procjene uticaja na životnu sredinu. Osnovni cilj izrade predmetnog planskog dokumenta je adekvatno definisanje i plansko usmjeravanje razvoja datog područja u odnosu na raspoložive resurse, u skladu sa protokolom koji je 12.07.2013. godine zaključen izmedju predsjednika opštine Budva Lazara Rađenovića i zastupnika grupe gradjana Petrovca - dr Marine Zec.

 Ovim je stavljena tačka na izagradnju solitera u tom primorskom mjestu, jer će novim planskim dokumentom, najveća spratnost biti pet etaža, za razliku od dosadašnjih, gdje je  obrađivač plana, terminom “obavezujući”, omogućio da se grade višespratnice i time narušio izgled ovog primorskog mjesta.

 

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti