Radovi na adaptaciji i uređenju pješačke staze na Solilima

Radovi na adaptaciji i uređenju pješačke staze u dužini od 75 metara i prostora oko vidikovca na lokaciji rezervata prirode Solila (opština Tivat), koji su započeti krajem decembra mjeseca 2020. godine, odvijaju se planiranom dinamikom.U ovom trenutku izvršeni su pripremni i zemljani radovi, kao i tamponiranje staze i parkinga. Adaptacije staze, koja se nalazi uz javni put i zaštićenu zonu, služiće prevashodno pješacima, ali i za komunikaciju između centra za posjetioce i vidikovca, što je od velikog značaja za turističku ponudu opštine Tivat. Takođe, ističemo da se adaptacija pomenute staze radi prvenstveno zbog poboljšanja bezbjednosti mnogobrojnih posjetilaca (među kojima prednjače djeca) koji fakultativno obilaze ovu zaštićenu zonu prirode.

Za navede radove Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom potpisalo je ugovor sa društvom Fidas iz Podgorice, a očekuje se da će isti biti uspješno završeni do kraja januara tekuće godine.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 19.662, 50 € sa uračunatim PDV- om.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti