Regionalni vodovod dobitnik nagrade iz oblasti vodosnadbijevanja

Regionalni vodovod dobitnik je nagrade iz oblasti vodosnadbijevanja na četrdesetdrugom proglašenju Evropskih Najmenadžera koje je ove nedelje održano u Sarajevu.

Povodom dodjele nagrade Evropskog žirija čiji je predsjednik Stjepan Mesić, izvršni direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje doo Goran Jevrić kazao je da nagradu ne doživljava samo lično, već je, kako ističe, u pitanju nagrada za sve zaposlene u Regionalnom vodovodu, članove Upravnog odbora i Odbor direktora kao i za njihove poslove partnera.

-Uprkos činjenici da zaposleni nisu primali lične dohodke, mi u menadžmentu nismo raspologali sa polovnim resursima neophodnim za upravljanje ovim sistemom, mi smo uspjeli da ostvarimo infrastrukturne predpostavke za dvije uspješne, čak turističke rekordne godine u Crnoj Gori, kada je država Crna Gora tokom 2018. i 2019. godine ostvarila prihode od preko 2 milijarde eura – istakao je Jevrić.

To je, kako kaže, razlog zbog čega je nagradu primio u ime kompanije, zaposlenih i svih pomenutih ostaviti na njihovom objektu, kod izvorišta Bolje Sestre, kao uspomenu svim zaposlenim, za njihov doprinos za očuvanje važnog sistema od značaja za Crnu Goru.

-Dozvolite mi da istaknem da je 2020. godina, godina u kojoj smo obilježili dva velika jubileja. 45 godina postojanja kompanije i institucionalnog rješavanja ovog infrastrukturnog problema naše Države, i 10 godina rada.

Mi smo i u ovoj Covid godini uspjeli isporučiti 20 % veće količine vode od ugovorenih, i tako obezbijedili uspješan i kvalitetan život lokalnog stanovništva zbog nestabilnosti lokalnih izvorišta, i to u godini kada nije bilo turističke sezone – navodi Jevrić.

Jevrić podsjeća i da su uz podršku Vlade Crne Gore, i u saradnji sa Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj i predpristupnim fondovima Evropske unije, tokom 2020. godine ušli u novi investicioni ciklus od oko 26 miliona eura finansirajući razvojne projekte koje će dodatno stabilizovati ovaj sistem i omogućiti uspješan razvoj vodosnadbijevanja Crnogorskog primorja.

-Sve je to dokaz kvaliteta vizije države Crne Gore da se riješi ovaj višedecenijski problem nedostatka vode za piće na Crnogorskom primorju, koji je bio ograničavajući faktor razvoja turizma u našoj Crnoj Gori. Zbog toga ova kompanija sa pravom nosi slogan ,, Projekat koji je promijenio Crnu Goru“ – zaključio je Jevrić.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti