Reli Gumball 3000 ovog juna stize u Tivat

Gumball 3000, jedan od najprestižnijih relija na svijetu, stiže u Crnu Goru na spektakularan završetak putovanja na šetalište Pine i potom u Porto Montenegru u Tivtu.

Ovaj nevjerovatan događaj okupiće superzvijezde na 24. po redu Gumball reliju s ciljem prikupljanja sredstava za Gumball 3000 Fondaciju. Ova neprofitna organizacija podržava projekte namijenjene mladima u zajednicama s niskim prihodima.

Vozeći se od Edinburga do Crne Gore za samo 6 dana, spektakularna flota automobila od preko 100 vozila uključuje prilagođene klasike do futurističkih hiperautomobila - od Bugattija do Kurupt FM Mobile.

Predvodnik ovog izvanrednog karavana je poznati par - Maximillion Cooper, osnivač i domaćin Gumballa 3000, zajedno sa svojom suprugom, dobitnicom Grammyja, američkom reperkom Eve. Tu su i mnoge druge poznate osobe, zaljubljenici Gumball-a, uključujući voditelje iz Ujedinjenog Kraljevstva, Michaela Dapaaha i Yung Fillyja, legendarnog američkog repera Bun B-a, britansku grime ikonu Dizzee Rascala i dobitnika Grammy-ja, američkog producenta Dallasa Austina. Pridružiće se i mnoge superzvijezde koje će se prvi put okušati kao "rookie Gumballer-i", uključujući komičare i influencere iz BBC-jeve emisije "People Just do Nothing"MC Grindah-a i DJ Beats-a iz Kurupt FM-a, te Harryja PineraAlhana Gençaya i mnoge druge čije će se prisustvo uskoro otkriti!

Osim toga, zvijezde društvenih mreža i eSporta pridružiće se influenserima DailyDrivenExoticsShmee150Mat ArmstrongMark McCannPitstop Podcast i mnogim drugim, kako bi podijelili avanturu putem svojih YouTube, TikTok i Instagram kanala, sa više od 400 miliona pratilaca zajedno - što olakšava praćenje akcije.

Proslava Gumball-a počinje u Edinburgu, u subotu 10. juna, za Gumballer-e i navijače koji će imati priliku da prisustvuju impresivnoj izložbi automobila na poznatoj ulici "George Street". Gost iznenađenja će označiti start relija 11. juna u 11 sati na George Street-u, što će biti početak vozačima da započnu svoju avanturu prema dvorcu Ripley u Yorkshireu, i dalje, prema Londonu!

Gumballova mreža od 100 superautomobila preći će ciljnu liniju putovanja dugog 3000 milja ka Pinama, u Tivtu, 16. juna.

Tokom vikenda, učesnici će putovati kopnenim dijelom Evrope preko Briža i Amsterdama (12.), Verbiera u švajcarskim Alpima (13.), jezera Komo i Venecije (14.), Ljubljane i Budimpešte (15.) i Splita (16.), prije nego što pređu cilj i proslave uz spektakularnu zabavu u Tivtu u prekrasnom Porto Montenegru (16.-17.).

"Prošle su 4 godine otkako je reli poslednji put uključio Crnu Goru kao destinaciju, te smo oduševljeni što možemo završiti reli u Porto Montenegru i zaključiti ovu spektakularnu rutu kroz Evropu.", izjavio je Maximillion Cooper, osnivač Gumball-a 3000.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti