Srećan svjetski dan turizma!

Svjetska turistička organizacija pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) obilježava danas Svjetski dan turizma pod sloganom "Rethinking tourism" (ponovo razmišljajmo o turizmu).

" Prilika je da još jednom, kao turistička destinacija u usponu, poput najrazvijenijih turističkih destinacija svijeta, razmislimo o tome na koji način se bavimo turizmom i kako možemo da kvalitetnije i sveobuhvatnije generišemo sve turističke subjekte u Budvi da bismo stvorili grad iz vizije - po mjeri čovjeka i prirode." - istakao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva čestitajući svim turističkim radnicima na budvanskoj rivijeri i svim gostima Svjetski dan turizma.

TO Budva će, ukoliko vremenske prilike to dozvole, Svjetski dan turizma obilježiti u ponedeljak, 3. oktobra, izletom na ostrvo Sv. Nikola.

Foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti