Srzentić održala sastanak sa Odborom povjerenika i Carevićem

Stručni kapaciteti Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija biće na raspolaganju organima lokalne samouprave, u cilju obezbjeđivanja kvalitetnog i zakonitog rada tih organa u periodu do konstituisanja nove Skupštine Opštine.

To je saopšteno na konsultativnom sastanku ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić i njenih saradnika sa članovima Odbora povjerenika i predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem.

Na sastanku je više riječi bilo o procesu imenovanja i radu Odbora, a u cilju pune funkcionalnosti i nesmetanog ostvarivanja prava građanki i građana Budve.
Sastanak je bio prilika da se predstavnici organa lokalne samouprave, Odbor povjerenika i Predsjednik opštine upoznaju, da se predstave ključni izazovi u funkcionisanju Opštine i sagledaju mogućnosti njihovog rješavanja.

Ministarka Srzentić istakla je da je ponosna na proces izbora članova Odbora povjerenika, koji je tekao na transparentan i inkluzivan način, te da je više od 30 prijavljenih kandidata u kratkom periodu dokaz otvorenog i ravnopravnog pristupa Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija (MJUDDM).

“Pred Odborom je velika odgovornost i nakon što sam, tokom procesa selekcije, više čula o vrijednostima članova, radnom iskustvu i ekspertizi, uvjerena sam da će odluke donositi zakonito i na dobrobit opštine Budva i svih njenih stanovnika”, poruka je Srzentić.

Ukazala je na potrebu saradnje dva organa lokalne samouprave i izrazila uvjerenje da će i predsjednik Opštine dati puni doprinos funkcionalnoj i kvalitetnoj saradnji do sprovođenja izbornog procesa i konstituisanja Skupštine Opštine u skladu sa izbornom voljom građana.

Srzentić je zaključila da će stručni kapaciteti Ministarstva biti na raspolaganju organima lokalne samouprave, u cilju obezbjeđivanja kvalitetnog i zakonitog rada tih organa u periodu do konstituisanja nove Skupštine Opštine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti