Staza avantura čitanja

Povodom 160 godina postojanja Narodne Biblioteke Budve, juče je realizovan zapažen projekat, a koji je sa zadovoljstvom promotivno podržala i Turistička organizacija opštine Budva.

U parku ispod ugostiteljskog objekta "Perla", postavljeno je deset postamenata i time je kreirana STAZA AVANTURA ČITANJA.

Ideja je da roditelji dok provode vrijeme u parku sa djecom, mogu i da im čitaju.

U postavci je prikazano zanimljivo edukativno štivo i putem QR coda - slikovnica "Zmaj sa Spasa i lijepa Zora".

Znatiželjnim prolaznicima, a posebno stranim gostima našeg grada, neobična izložba već privlači pažnju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti