Svjetski dan knjige i autorskih prava

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, 23. aprila, Narodna biblioteka Budve u petak sa početkom u 19 časova organizuje promociju pjesničkog prvijenca "Atelje"mlade umjetnice Sare Vuković.

"Predstavljanje pjesničke zbirke biće upriličeno u amfiteatru Akademije znanja dok će, nakon promocije, biti otvorena i prva izložba slika ove autorke u holu. Pjesničku zbirku "Atelje" objavila je Narodna
biblioteka Budve. O knjizi će govoriti recenzentkinja dr Sofija Kalezić, a sa autorkom Sarom Vuković razgovaraće Stanka Stanojević. Izložbu koju čini 25 slika iz ciklusa pod nazivom "Čestica tišine"
otvoriće Jasmina Grudnik,magistrica slikarstva. Slike su rađene akrilnim bojama, akvarelom i uljem. U muzičkom dijelu programa učestvuje Milica Vulanović, učenica Srednje muzičke škole "Vida Matjan" u Kotoru, odsjek za gitaru.Rođena 14.06.1995. godine u Podgorici, Sara Vuković je poetesa i slikarka koja živi i stvara u Budvi. Na književnu scenu ulazi sa svojom prvom ilustrovanom zbirkom “Atelje”.

Na promociji kao i na izložbi obavezno je nošenje zaštitnih maski kao i održavanje fizičke distance", navodi se u saopštenju koje potpisuje direktorka Mila Baljević.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti