Tematske plaže za bolji booking? Plaže za ljubitelje adrenalina, partija ili nudizma.

Hrvatska uvodi tematske plaže, novu turističku kategoriju čiji je cilj rasteretiti postojeća kupališta, ali i poslati jasnu poruku gostima o resursima kojima raspolažemo, najavio je hrvatski ministar turizma Darko Lorencin, predstavivši novi Nacionalni program upravljanja i uređenja morskih plaža.

 

"Svjesni smo kako 'sunce i more' trenutno predstavljaju osnovni turistički proizvod kojeg nudi hrvatski turizam svojim gostima. Bitno je za našu konkurentnost u tom smislu što više unaprijediti i raditi na kontinuiranom razvoju, a jedan od temeljenih nedostataka tog dijela naše ponude, kako potvrđuje i najnovije istraživanje Tomas 2014., još su uvijek nedovoljno uređene i opremljene plaže. Iz tog razloga Ministarstvo turizma je u saradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci pripremilo Nacionalni program upravljanja i uređenja morskih plaža, koji predstavlja osnovu za daljnji razvoj ovog proizvoda“, naglašava ministar Lorencin.

 Projekat će trajati dvije godine, a hrvatske plaže podijeliće se u 14 kategorija, kako bi određene skupine gostiju prema svojim afinitetima i sadržajima mogle odabrati kupalište za sebe.

 

Ubuduće će se razlikovati plaže za porodice s djecom, urbane promenadne plaže, plaže sa zabavnim sadržajima za mlade, romantične plaže, plaže sa sportskim i rekreativnim sadržajima, plaže za surfere, ronilačke plaže, adrenalinske plaže, nudističke plaže, plaže za pse, party plaže, eko plaže, plaže kulture i hotelske plaže.

 

Koju će od ovih kategorija razvijati na svom području odlučit će svaka lokalna zajednica za sebe.

Projekt ne predviđa dodatne prostorne intervencije, istaknuto je na predstavljanju, već samo daje mogućnost da se postojeći kapaciteti dodatno urede, te da se na marketinški atraktivniji način predstave gostima.

 

 


Plaže po kategorijama

- plaže za porodice s djecom

- urbane promenadne plaže

- plaže sa zabavnim sadržajima za mlade

- romantične plaže

- plaže sa sportskim i rekreativnim sadržajima

- plaže za surfere

- ronilačke plaže

- adrenalinske plaže

- nudističke plaže

- plaže za pse

- party plaže

- eko plaže

- plaže kulture

- hotelske plaže

 

izvor: jutarnji, foto: Jugoslav Belada @Kamenovo

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti