Turska napušta "all inclusive" turizam?

Turistički sektor u Turskoj razmatra da odustane od "all Inclusive" koncepta, piše list Hurijet, pozivajući se na Konfederaciju trgovaca i zanatlija.

Prema podacima turističke industrije, sistem je već iscrpljen uprkos činjenici da je broj turista premašio nivo od 2014. godine, dok se prihodi ne povećavaju, nego se čak i smanjuju.

Turski ministar turizma i kulture Mehmed Ersoj smatra da nešto mora da se promijeni i da zemlja treba da teži rastu prihoda od turizma.

 

Trenutno, prema riječima hotelijera, prosečan prihod po sobi iznosi 76 evra dnevno.

Očekuje se da će Tursku u 2018. godini posetiti 36 miliona turista, što predstavlja prihod od oko 30 milijardi dolara, odnosno oko četiri odsto BDP-a.

Najviše turista dolazi iz Rusije - 4,5 miliona u prošloj godini. Slijede Njemci sa 3,5 miliona, i Bugari kojih je bilo 1,85 miliona.

 

Izvor: Indikator.ba

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti