U decembru za 81 odsto manje gostiju

Da je epidemija koronavirusa praktično desetkovala turistički promet, svjedoče i najnoviji podaci Uprave za statistuku ( MONSTAT), po kojima je i poslednjeg mjeseca prošle godine broj dolazaka gostiju čak za 81 odsto manji.
"U Crnoj Gori u decembru 2020. godine, u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 81,1% manje dolazaka turista u odnosu na decembar 2019 godine.
Broj ostvarenih noćenja manji je za 72,3% nego u istom mjesecu prošle godine. Od ukupnog broja noćenj u kolektivnom smještaju 70,6% ostvarili su strani, a 29,4% noćenja ostvarili su domaći turisti.
U 2020. godini ostvareno je 79,2% manje dolazaka i 79,8% manje noćenja turista nego u 2019. godini. U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u decembru 2020. godine najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (58,3%), glavnom gradu (22,8%), ostalim turističkim mjestima i ostalim mjestima (7,6%) i planinskim mjestima (11,3%)", navodi se u najnovijoj anallizi MONSTAT-a.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti