U II upisnom roku prijavljeno oko 600 kandidata na Univerzitetu Crne Gore

Na Univerzitetu Crne Gore se, tokom II upisnog roka za prvu godinu studija, u studijskoj 2020/2021. godini, putem elektronske prijave, sa učitanim i predatim dokumentima prijavilo ukupno 577 kandidata. Potvrđene su ispravne prijave za 518 kandidata, 14 čeka na verifikaciju, dok je 35 prijava vraćeno na doradu.


Prijave na ovaj konkurs su se podnosile elektronski, danas, do 16.00 sati, za 822 Konkursom raspisana mjesta, a oni kandidati koji su dobili, putem mejla, obavještenje da prijava  nije potpuna, moraju najkasnije, u roku od 24 h, izmijeniti elektronsku prijavu shodno komentarima Komisije za upis.

Kandidat je obavezan da dostavi original dokumenata preporučenom/kurirskom pošiljkom ovjerenom od strane ovlašćenog dostavljača, zaključno sa 20. julom 2020. godine.

U slučaju da je originalna dokumentacija već dostavljena u I roku, a  nije ostvareno pravo upisa, kandidat ne treba da preuzima dokumentaciju ukoliko želi da  konkuriše na neki od studijskih programa na Univerzitetu Crne Gore koji ima mjesta u okviru drugog upisnog roka.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polagaće se 21. jula 2020. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknut na internet stranicama fakulteta i akademija.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koje ih organizuju, a koji su dodatni uslov za upis, polagaće se u periodu 21-22. jul 2020. godine, prema rasporedu koji će biti istaknuti na njihovim internet stranicama.

Upis kandidata će se izvršiti zaključno sa 25. julom 2020. godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti