U luci Bar uspješno realizovana vježba “Jadran 22”

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar Kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović odobrio je plan interesorne vježbe “Jadran 22” i održao radni sastanak sa predstavnicima resora koji su uključeni u organizaciju događaja, čime je današnji dan zvanično i započet.

Vježba “Jadran 22” je nacionalnog karaktera i  realizovana je u luci Bar uz učešće preko 250 predstavnika državnih institucija, preduzeća i organizacija.

Učesnicima se na početku sastanka, prezerntirajući sam plan vježbe obratila i dala kratak pregled Ivana Martinić, v.d. direktorice Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama. Cilj ove vježbe je testiranje nacionalnih planova i i procedura, uvježbavanje ljudstva, provjera funkcionalnosti opreme i sredstava po pitanju traganja i spašavanja na moru, sigurnost i bezbjednost plovidbe, zaštite mora od zagađenja sa plovnih objekata, kao i provjera kapaciteta reagovanja u lukama i marinama.

Crna Gora raspolaže obučenim kadrom i na raspolaganju ima zavidnu opremu i sredstva, a kroz međuresornu saradnju radi na kreiranju kvalitetnog nacionalnog sistema za hitno reagovanje.
"Želim da zahvalim svim učenicima iz institucija, preduzeća i organizacija koji su dali svoj doprinos da vježba "Jadran 22" bude uspješno sprovedena” poručio je Potpredsjednik za regionalni razvoj u Vladi Crne Gore i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović. “ Ovo je odlična prilika da pošaljemo poruku kako našim građanima, tako i svima koji dolaze u Crnu Goru, da osim što raspolažemo kvalitetno obučenim kadrom, naša država ima na raspolaganju i zavidnu opremu i sredstva kroz međuresornu saradnju u kontinuitetu radimo na kreiranju kvalitetnog nacionalnog sistema za hitno reagovanje, odnosno ima kapacitete da sačuva naše more da bude čisto, sigurno i bezbjedno za plovidbu” zaključio je Ibrahimović.

 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti