U subotu obilazak ostrva Sveti Nikola u organizaciji TO Budva, telefon za rezervacije se otvara sjutra!

Povodom Dana opštine Budva, Turistička organizacija opštine Budva, u subotu 18. novembra i ove godine organizuje besplatan prevoz za sve zainteresovane sugrađanke i sugrađane koji žele da obiđu pješačku stazu na ostrvu Sv. Nikola.

TO Budva nastavlja i ove godine sa promocijom izletišta i pješačke staze na ostrvu Sv. Nikola, organizacijom besplatnog prevoza za ljubitelje prirode i aktivnog odmora. Grupu predvodi obučeni turistički vodič koji će tokom obilaska rute informisati zainteresovane o znamenitosti ostrva. Novu uređenu pješačku stazu su prošle godine prošli brojni mještani ali i turisti koji u ovo doba godine borave u gradu.

Polazak brodom iz budvanske marine (mol ispred restorana “Porto”) planiran je za 10 sati u subotu, dok je povratak sa ostrva planiran za 12 i 30 minuta.

„Pješačka staza, u dužini od skoro 3 kilometra, srednje je zahtjevna i potrebno je imati adekvatnu garderobu i obuću i ponijeti vodu za hidriranje. Staza nije prikladna za djecu mlađu od 8 godina, a djeca iznad 8 godina moraju biti pod nadzorom roditelja“, naglašavaju iz TO Budva.

Zbog ograničenog broja mjesta na brodu, mole se zainteresovani da se prijave na broj telefona 069 310 527 u četvrtak i petak (16. i 17. Novembra), u periodu od 10 do 15 sati.

Važno je podsjetiti da je staza markirana standardnim crveno-bijelim oznakama, prokrčena, a na nekim dijelovima i uređena drvenim stepenicama, kao i odmorištima. Počinje od obale mora i pruža se sve do najviše tačke na ostrvu, a karakterišu je brojni vidikovci.

TO Budva planira, i u narednom periodu, u skladu sa vremenskim uslovima, da organizuje upoznavanje mještana i turista, sa nekada omiljenim izletištem svih Budvana.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti