Virtuelna/digitalna postavka povodom 20 godina od otvaranja Muzeja grada Budve i Dana opštine Budva

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Budva u ponedjeljak, 20. novembra u 12 časova biće organizovan sadržajan jednosatni obilazak kroz Stari grad specijalno osmišljen za omladinu.

Miljan Živković, istoričar umjetnosti, će sve zainteresovane sprovesti kroz Stari grad i putem digitalne, virtuelne tehnike dočarati najvažnije kulturno-istorijske spomenike Starog grada. Ovom tehnikom, putem mobilne aplikacije „Holograd“, prisutnima će se u prostoru predstaviti istorijske znamenitosti i to na način koji je njima najviše dopadljiv, putem mobilnih telefona. Ovo je jedinstven projekat koji za sada ima samo par gradova Jugoistočne Evrope.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti