Za tri mjeseca Sud za prekršaje u Budvi doprinio državnom budžetu sa pola miliona eura; Ažurnost rada 115%

Sud za prekršaje u Budvi je za prva 3 mjeseca 2024.godine naplatio ukupno 487.849,55 € na ime izrečenih novčanih kazni, troškova postupka i sudskih taksi, što je povećanje za oko 25% u odnosu na uporedni period 2023.godine ili u apsolutnom iznosu za 110.249,16€- piše u saopštenju koje potpisuje predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

Sud je za izvještajni period imao ukupno u radu 9455 predmeta, što je manje povećanje u odnosu na 2023.godinu. Za isti period riješena su ukupno 3868 predmeta, što je povećanje za 553 predmeta u odnosu na prošlu godinu, dok je ažurnost iznosila 115,19%, pa se broj zaostalih predmeta iz ranijeg perioda smanjuje.

Rezultati rada posebno dobijaju na značaju, ako se zna da sud već duže vremena postupa sa jednim sudijom manje.

Intenzitet rada će, kao i svake godine imati konstantan trend rasta sa početkom ljetnje turističke sezone, a javnost će o rezultarima rada biti blagovremeno obavještavana.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti