Zabrana građevinskih radova za prvu i ekskluzivnu zonu stupila na snagu

Gradilišta u prvoj i ekskluzivnoj zoni, dijelu budvanske opštine uz samu obalu, moraju biti konzervirana, a inspekcijske kontrole od danas su aktivirane.

Komunalna policija i inspekcija upozorila je sve graditelje da je stupila na snagu zabrana izvođenja radova koja će , shodno opštinskoj odluci, trajati do 1. oktobra. Za one koji budi kršili propise biće izricane kazne.

Inače, prema zvaničnim satističkim podacima koje je prije dva dana objavio MONSTAT vrijednost izvršenih građevinskih radova u I kvartalu 2021. godine manja je za 0,8% u odnosu na I kvartal 2020. godine, dok je za 20,1% manja u odnosu na IV kvartal 2020. godine. Izvršeni efektivni časovi ostvareni na gradilištima u I kvartalu 2021. godine manji su za 1,3% u odnosu na I kvartal 2020. godine, dok su za 2,3% manji u odnosu na IV kvartal 2020. godine.

 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti