Tokom jula i avgusta 1.200 žalbi gostiju

Tokom jula i avgusta 1.200 žalbi gostiju      

 

Tokom jula i avgusta Montenegro Customer Care centar Nacionalne turističke organizacije Crne Gore 1300 primio je ukupno 4.042 poziva, što je za 17,91% više nego u istom periodu prošle godine.

 

Najveći broj poziva u posmatranom periodu (oko 2.750) se odnosio na pružanje turističkih informacija: o smještajnim kapacitetima, turističkim izletima, mjestima za provod, zatim o proceduri naplate boravišne takse i prijavi boravka turista i servisnim informacijama poput stanja na putevima i vremenskim prilikama, kao i redovima vožnje u drumskom i avio saobraćaju. Podaci govore da je u 2013. godini Call centar pružio za 34,78% više informacija nego u istom periodu prošle godine.

 

Ove godine zabilježen je i značajan broj pohvala na izuzetno bogat kulturni i zabavni program, kako na primorju, tako u ostalim regijama Crne Gore, kao i na ažurnost inspekcijskih službi.

 

Od jula do kraja avgusta ove godine zabilježno je 1.235 pritužbi, što je za 9% manje nego prošle godine.

Turisti su i ove godine u najvećoj mjeri prijavljivali nepravilnosti na plažama (nepoštovanje propisa o zauzetosti plaže mobilijarom, nepostojanje kabina za presvlačenje, kanti za otpatke), dilere smještaja, kvalitet smještaja, gužve u saobraćaju, neredovno napajanje električnom energijom, gomilanje otpada i stvaranje nelegalnih deponija.

Problem koji je bio izuzetno izražen i dominantan u svim primorskim gradovima prethodnih godina, problem buke iz ugostiteljskih objekata, ove godine je smanjen za 32%, a u kritičnim zonama poput Igala, Sutomora i Male plaže broj pritužbi na buku se smanjio za čak 48%.

Ove godine Call centar bilježi i manje pritužbi u vezi sa nelegalnom naplatom parkinga, pogotovo kada su u pitanju Čanj i Jaz, za 43%. Ovom podatku je sigurno doprinijelo uređenje šetališta u Čanju i to što je onemogućeno parkiranje na samoj plaži, koje je bilo glavni razlog nezadovoljstva turista.

Sudeći po udvostručenom broju poziva, problem koji je posebno iritirao turiste jesu nelegalni izdavaoci smještaja i dileri smještaja duž magistralnih puteva, na glavnim raskrsnicama, na ulasku u grad i sl.  Najviše pritužbi je stiglo iz Ulcinja, a potom slijede Igalo, Sutomore i Budva.

Na nivou prošle godine ostale su pritužbe u vezi sa neizdavanjem fiskalnih računa. Predmet pritužbi i ove sezone je gomilanje smeća i deponije i to u Sutomoru, Čanju, Šušnju, duž magistralnog pravca Bar-Ulcinj, zatim Paštrovačka gora, Blizikuće, Buljarica, Krašići i Berane.

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti