Zaplovite u „Veliku filmsku avanturu“ 13. jula u Budvi

Povodom Dana državnosti Crne Gore i jubilarnih 20 godina od osnivanja, Turistička organizacija opštine Budva organizuje veliki koncert jugoslovenske i svjetske filmske muzike 13. jula na trgu ispred Starog grada sa početkom u 21 sat.

Uvertiru za lijepu ljetnju noć u subotu, 13. jula pružiće Gradska muzika Budve nakon koje će revijski orkestar iz Novog Sada pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika i uz vrhunske soliste: Bojanu Stamenov, Marijanu Šovran, Dada Topića, Sinišu Radina i Matiju Canatu (Mattia Zanatta) povesti publiku u „Veliku filmsku avanturu“, svojevrsni muzičko-filmski vremeplov.

Najljepše jugoslovenske numere poput „Devojko mala“, „Odlazim, a volim te“, „Floyd“ i mnoge druge uz hitove svjetske filmske muzike, među kojima će se čuti i muzičke teme globalno poznatih filmskih franšiza Star Wars, James Bond i Mission Impossible uzburkaće emocije domaćih i stranih posjetilaca, a nostalgične note ih podsjetiti na djetinjstvo i mladost.

Posebnu čar koncertu filmske muzike daće Sloboda Mićalović, regionalno omiljena pozorišna i filmska glumica koja će se ovog puta naći u ulozi voditeljke programa i publici pružiti dodatan ugođaj pričom o istoriji velikih filmskih hitova. Muzički urednik programa je Milan Stupar dok scenario potpisuje Filip Rajković.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti