Žele da zaštite svoje interese kako bi opstali

U zgradi Akademije znanja u Budvi juče je održalna druga konstitutivna sjednica grupacije „Malih prehrambenih trgovina Crne Gore“.

Na sjednici su definisani ciljevi grupacije, organi, te imenovani predsjednik, zamjenik predsjednika i generalni sekretar tedonesena odluka o formiranju upravnog odbora grupacije.

Na sjednici je, takodje, dogovoreno da se uputi zahtjev Privrednoj Komori Crne Gore sa ciljem formiranja grupacije u okviru udruženja trgovine. U kasnijoj fazi se planira formiranje Klastera Malih prehrambenih trgovina Crne Gore kod ministarstva ekonomije Crne Gore.

Cilj grupacije je da se kroz predmetnu organizaciju animiraju i uključe svi predstavnici branše kako bi se na kvalitetan način zaštitili ekonomski i socijalni interesi kako samih trgovina tako i zaposlenih, te uz saradnju i saglasnost nadležnih organa formirao zakonodavni okvir kojim bi se riješio narastao jaz i ublažili negativni efekti nastali krizom uzrokovanom covid epidemijom te lošim postojećim zakonskim rješenjem.

Za predsjednika udruženja jednoglasno je izabran Željko Ćetković, za potpredsjednika udruženja izabran je Bojan Vujović, za generalnog sekretara udruženja izabran je Savo Radonjić. Članovi upravnog odbora će se izabrati na trećoj sjednici grupacije čiji će se datum naknadno odrediti.

Ovim putem se pozivaju svi vlasnici maloprodajnih prehrambenih trgovina sa teritorije Crne Gore da se priključe grupaciji  te uzmu učešće u daljem radu  kako bi se na što kvalitetniji način zaštitili interesi ove jako ugrožene branše.

 

Svi zainteresovani mogu da nas kontaktiraju putem telefona +382 67 300 750 i +38268 078 320

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti