БЕСПЛАТНЕ ЕДУКАТИВНО-РАЗВОЈНЕ РАДИОНИЦЕ

ЈУ Народна библиотека Будва ће у партнерству са образовним развојним центром “Инеска” реализовати бесплатне едукативно-развојне радионице за ђецу у интересу ђеце грађана Будве, поготово социјално осјетљивијих група тј. појединаца. Пројекат би обухватио двије различите узрасне групе, са два различита плана рада кроз радионице:„Ја у царству књига“ и „Мала књига“.

Радионица за предшколце „Мала књига“, за ђецу узраста од 5 до 7 година, одвијаће се суботом од 11 до 13 часова у читаоничком простору Библиотеке а водиће је дипломирани наставник предшколског васпитања Ивона Перовић. Будући да је акценат на индивидуалном раду, оптимално је да и групи буде до 12 ђеце. Развојно-образовне радионице намјење су ђеци предшколског узраста за несметан и лакши прелазак из вртића у основну школу. Спремност ђетета за полазак у школу укључује различите вјештине потребне за успјешно савладавање школског градива, а посебно су важне: ИНТЕЛЕКТУАЛНА, СОЦИЈАЛНА и ЕМОЦИОНАЛНА спремност ђетета.

Радионица „Ја у царству књига“, за ђецу узраста од 8 до 10 година, биће реализована такође суботом у читаоници Библиотеке у термину од 9 до 11 часова и биће формирана група од 12 полазника.Радионицу ће водити мр педагошких наука Слађана Шћекић. Радионице за овај узраст су конципиране да се дијеци приближи чаролија књига и значај читања.

За малу ђецу као и за ђецу млађег школског узраста, читање наглас је једна од најбољих активности за стимулацију и развој језичких и когнитивних вјештина. 

Пажња која се посвећује ђетету док му се чита подстиче га да ову активност асоцира са позитивним емоцијама, и на тај начин развије љубав према књигама и читању као и ојача однос са особама које им читају приче.
Ове радинице обухватају стимулацију ђеце на активно слушање, фокусирају се на развој пажње, концентрацију, меморију, вјежбање и развијање говора, лијепог изражавања, рецитацију, дикцију али и на развијање маште, богаћење рјечника, размишљање, развој, визуализацију и илустрацију, као и стимулисање ђеце на стваралаштво.

Пријаве на бројеве телефона 067 282 298 и 069 283 557 могу се извршити до петка, 7. октобра до 17 часова а одабир полазника ће вршити водитељи радионица.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti