Премијера дјечијег мјузикла Змај са Спаса

У оквиру програма 7. фестивала Ћирилицом у четвртак, 7. септембра на сцени између цркава у Старом граду Будве са почетком у 20 часова премијерно ће бити изведен дјечији мјузикл на тему будванског насљеђа "Змај са Спаса" редитеља и текстописца Матеје Поповића.

Мјузикл Змај са Спаса рађен је у продукцији Народне библиотеке Будве, дјечијег луткарског позоришта „Пинокио“ из Београда и позоришта „Чича Мича“.

Чувену причу о Змају са Спаса, коју је од заборава отргао Вук Стефановић Kараџић прије тачно 200 година, у виду мјузикла гледаће и малишани у Тивту 8. септембра, дан након будванске премијере на фестивалу Ћирилицом.

У мјузиклу играју: Ваја Дујовић, Иван Михаиловић, Драгана Дабовић и други.

И мјузикл као и легенда, бајка у стиху и будванска бојанка Змај са Спаса дио су истоименог пројекта, а у циљу очувања и промовисања локалног, будванског насљеђа.

Улаз је слободан.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti