Dvadeset godina INFOFEST-a

Dvadeset godina INFOFEST-a predstavljaju veliki informatički jubilej, ne samo Crne Gore, nego i čitavog regiona. Ta činjenica obavezuje Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije na snažan i zanimljiv festivalski nastup.

Ove godine će Ministarstvo na INFOFEST-u prezentirati svoje aktivnosti, odnosno aktuelne projekte, a biće i nosilac nekoliko posebnih tematskih sadržaja.

U programu Ministarstva je prezentacija veoma važnog projekta „ECDL za digitalnu Crnu Goru“ čija je realizacija započela ove godine i koji, u partnerskom odnosu, realizuju Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstvo prosvjete i Regionalna ECDL kancelarija. Ukupna vrijednost ovog projekta, koji se finansira sredstvima Evropske Unije, iznosi oko 800 000 eura.

 

Drugi značajan projekat koji će biti predstavljen na ovogodišnjem Festivalu je „Surfuj pametno – osvoji internet“. Tema projekta je bezbjednost djece na internetu, a patneri Ministarstva u njegovoj realizaciji su kompanija Telenor i Ministarstvo prosvjete.

 

Jedan od zanimljivih programa Ministarstva na INFOFEST-u 2013 biće i predstavljanje projekta „Portal e–peticije“. Ovaj portal koji je zaživio prije par mjeseci, izazvao je veliko interesovanje građana jer im je omogućio da, elektronskim putem, mogu podnositi inicijative, predloge i sugestije Vladi Crne Gore. Nosioci ovog projekta su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

Ministarstvo će biti i nosilac tri tematske sesije. Prva je okrugli sto na temu informacione bezbjednosti, gdje će, o ovoj izuzetno aktuelnoj temi, govoriti domaći i inostrani eksperti. 

Drugi sadržaj će tretirati temu „Perspektive razvoja sektora elektronskih komunikacija u Crnoj Gori“. O aktuelnim pitanjima na ovu temu govoriće predstavnici Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, operatora, regulatora, Centra za zaštitu potrošača, Odbora za ekonomiju i finansije Skupštine Crne Gore, univerziteta, medija ...

U okviru posebnog okruglog stola, na ovogodišnjem INFOFEST-u biće riječi o digitalizaciji u Crnoj Gori, odnosno o aktuelnim pitanjima iz ove oblasti.

U okviru kompanijskog prezentacionog programa, predstaviće se i mlade ICT kompanije, čiji je debitovanje na Festivalu iniciralo Ministarstvo.

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti