3D olovkama oživljena baština Crne Gore u okviru Dana evropske baštine

Programom Elektrotehničkog fakulteta UCG “3D olovkama oživimo baštinu Crne Gore”, obilježeni su Dani evropske baštine u 2021. godini, kroz kreativnu radionicu održanu od 27. septembra do 1.
oktobra, u prostorijama partnera programa - Eklektik foto studiju i galerija, u Podgorici, i u prostorijama ETF-a.

Riječ je o programu koji je, kao jedan od 13 odabranih programa, dobio finansijsku podršku Ministarstva, prosvjete, nauke kulture i sporta, a na ovogodišnju temu „Heritage: All inclusive – Baština otvorena za sve“.

Rukovodilac ovog programa je doc. dr Milena Đukanović, sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

- Studenti fakulteta, kao i djeca osnovnih škola, imali su mogućnost da se upoznaju sa dijelom kulturne baštine Crne Gore na interesantan i kreativan način, kao i da na datu temu ispolje svoju kretivnost i 3D olovkama ožive baštinu“, saopštila je rukovodilac Đukanović.

Međunarodna inicijativa Dani evropske baštine se tradicionalno obilježava svakog septembra u 50 zemalja potpisnica Evropske konvencije o kulturi, među kojima je i Crma Gora, a sve u cilju približavanja
kulturne baštine široj javnosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti