600 godina od osnivanja crkve Svetog Nikole u Manastiru Praskvica

600 godina od osnivanja crkve Svetog Nikole u Manastiru Praskvica

Ove godine se obilježava 600 godina od osnivanja crkve Sv. Nikole u manastiru Praskvica.

Prema narodnom kazivanju, manastir potiče iz 11. vijeka, ipak najpouzdaniji istorijski izvor o izgradnji ovog manastira potiče iz 1413. godine, kada je zetski vladar Balša III Stratimirović Balšić, sa svojom majkom Jelenom, ćerkom kneza Lazara i kneginje Milice, u Budvi izdao osnivačku povelju za izgradnju crkve Svetog Nikole u manastiru Praskvica.

 

Centralna proslava povodom osnivanja crkve Sv.Nikole održaće se od 8. do 15. septembra, pod pokroviteljstvom Opštine Budva i Turističke organizacije Budve.

vezane teme: Manastir Praskvica – 600 godina od osnivanja crkve Svetog Nikole

IMG_9390.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti