Advokat Milašević Predrag o pravnoj rubrici

Poštovani čitaoci i dragi sugrađani,

Čast mi je i zadovoljstvo, a mogu slobodno reći i privilegija da budem dio tima koji je pokrenuo sajt Primorske novine. Moj zadatak će biti da Vam pružim pomoć koja je vezana za pravna pitanja, dam potrebna obavještenja i sugestije, formalno procesuiranje inicijative koje ćete Vi pokrenuti i odgovorima na sva pitanja koja ćete mi postaviti.

Prema šemi sajta ponedjeljak će biti dan koji je posevećen pravnim pitanjima i rješavanju Vaših problema ili barem pronalaženje bržeg puta za njihovo rješavanje.

 Ubrazan razvoj grada, nesrazmjerno povećanje broja stanovništa i nepokretnosti u odnosu na prostor koji pokriva Opština Budva prouzrokovalo je dosta nevolja i izazvalo dosta problema sa kojima se susreći građani Budve. Zbog toga Vas pozivam i apelujem na Vas da o problemima javno govorite, da glas građana bude poluga što boljeg razvoja grada, da Vaš glas i predlog  bude inicijativa za što brže rješavanje problema, otklanjanje biznis barijera, odnosno da svi mi zajedno učinimo sve što je u našoj moći koristeći zakonsku regulativu koja nam stoji na raposlaganje, kako bismo život u Budvi učinili što kvalitetnijim. Očekujem od Vas pitanja, predloge, inicijative i sugestije gdje bismo ukoliko imamo rješenje za probleme koji nas opterećuju ili predloge za rješavanje određenih problema formalizovali i iste predočili lokalnoj samoupravi u cilju prihvatanja naših inicijativa.

Moja ideja je da se u okviru pravne tematike bavimo sa problemima koji su trajne prirode, kao i sa problemima koji trentno muče ovoj grad.

Trajno nezadovljstvo kako građana tako i privrednika svakako predstavljaju nameti koji imaju u vidu plaćanja obaveze prema Mediteran reklamama, najnovije uvedena taksa za korišćenje pristupnih puteva. Iz godine i godine ogroman broj inespekcija u početku i toku ljetne sezone, neplanska i nelogična urbanizacija Budve, pogotovu njenog gradskog jezgra. Svakako veliko nezadovljstvo građana je u i dijelu rada Opštine Budva njenih Sekretarijata i zaposlenih, dugo čekanje, nejednak odnos prema svima i dr. Moramo promijeniti svijest, jer dobrobit za ovaj grad predstavljaju velike-kapitalne investicije pogotovu u oblasti turizma, posebo gradnja hotela a ne stanova za tržište, gdje takve investicije predstavljaju dobrobit za cijeli grad i građane Budve, a ne samo za pojedince. Svakako bi trebalo izvršiti pritisak na Opštinu Budva da se kvalitetno valorizuje preostali potencijal u Opštini Budva, mislim prije svega na još nenapadnuti i neiskorišćeni prostor na Jazu, Buljaricama, Skoči djevojci, dijelu Sv.Stefana, Crvenoj glavici i dr. Pritisak bi trebao biti u tome da se predmetni prostor iskoristi za izgradnju hotela, jer bi se uzurpacijom morske obale izgradnje stanova zauvijek izgubio potencijal koji je najveći izvor dobiti i prosperiteta za budućnost.

Takođe jedan od trajnih problema koje bi trebali rješavati je apel na odgovorne u Opštini Budva da se počene razmišljati o kolektivnom dobru, odnosno kvalitetu života građana Budve, koji se prvenstveno mjeri brojem i površinama parkova, šetališta, dječijih igrališta, biciklističkih staza i dr, a ne brojem stanova za tržište kao što je to u Budvi.

Na ovom sajtu ćemo se svakako baviti i problemima koji trenutno nastanu a koji su različiti u određenom dobu godine, prvenstveno ljeti mislim na zakup plaža, gdje se od ležaljki i suncobrana koji se izdaju po visokim cijenama, ne može vidjeti pijesak, problem parkinga, izvođenje građevinskih radova odnosno zabrana izvođenja istih koja ne važi jednako za sve, a posebno kao što je to ove godine bio primjer prekid na magistrali kod Zavale zbog postavljanja vodovoda na samom početku ljetnje sezone.

Ovo su samo neke o tema i ideja koje Vam mogu ponuditi, a koje ćemo svi zajedno aktuelizovati i pokušati da ih riješimo.

Od Vas poštovani posjetioci, očekujem aktivan doprinos u cilju rješavanja prednje navedenih problema gdje ćemo pokušati snagom javne riječi da život u Budvi učinimo boljim i kvalitetnijim.

S poštovanjem,

Iskreno Vaš,

Advokat Milašević Predrag

MilaševićBanner2.jpg

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti