Aerodrom Tivat i u julu mjesecu bilježi povećan promet aviona i putnika u odnosu na prošlu godinu

Aerodrom Tivat i u julu mjesecu bilježi povećan promet aviona i putnika u odnosu na prošlu godinu

 

 

 
Aerodrom Tivat i u julu mjesecu bilježi povećan promet aviona (1.064) u odnosu na jul mjesec prošle godine (894) za 19%

Promet putnika na ovom aerodromu zabilježen u julu 2013. iznosi 190.017, što predstavlja povećanje za 22% u odnosu na isti period prošle godine. 

Za period prvih sedam mjeseci ove, u odnosu na sedam mjeseci prošle godine, tivatski aerodrom je osvario 11% veći promet aviona i 17% veći promet putnika. 

Što se tiče naplate boravišne takse, samo u opštini Budva do 28. jula 2013. godine ona je iznosila 694.884 eura, što predstavlja povećanje u odnosu na isti period prošle godine za 15%

U opštini Budva očekuju da će prihod za ovaj period, nakon kompletiranja izvještaja, od banaka preko kojih se uplaćuje dio boravišne takse, biti čak za više od100.000 eura veći, odnosno, da će ukupno biti naplaćeno oko 800.000 eura boravišne takse.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti