Aerodromi idu na tender naredne sedmice

Ministar saobraćaja Osman Nurković saopštio je da je formirana tenderska komisija i da bi ubrzo trebalo da bude raspisan poziv za dodjelu koncesija za aerodrome.

“Mislim da smo tu priču doveli do kraja i da će narednog četvrtka poziv biti objavljen u međunarodnom listu Ekonomist i domaćim medijima. Pretkvalifikacioni period će trajati 45 dana. Postoji ogromno interesovanje respektabilnih firmi i očekujemo dobru ponudu i dobrog operatera”, kazao je Nurković juče novinarima na Forumu o saobraćajnoj povezanosti, koji Ministarstvo saobraćaja organizuje u Podgorici.

Koncesioni akt i nacrt ugovora za davanje koncesije za korišćenje aerodroma Tivat i Podgorica, kako podsjeća Pobjeda, Vlada je usvojila 25. jula i predstavnici izvršne vlasti su tada najavili da bi postupak dodjele koncesije za aerodrome i potpisivanje ugovora sa koncesionarom trebao da bude završen u martu.

 

VEZANO: Pista Aerodroma Tivat pokazala pukotine društva

 


Tenderski postupak obuhvata dvije faze, od kojih je prva pretkvalifikaciona sa rokom od 45 dana. Nakon odabira kvalifikovanih ponuđača slijedi postupak raspisivanja tendera, odnosno poziv odabranim konzorcijumima ili firmama da dostave ponudu.

Taj postupak će trajati 60 dana, nakon čega će tenderska komisija razmatrati dostavljene ponude.

Otvarajući Forum ministar je saopštio da su Crnoj Gori potrebne investicije koje će omogućiti pametan, održiv i inkluzivan rast, koji je nezamisliv bez razvijene infrastrukture.

“Cilj je da se Crna Gora dodatno promoviše kao prostor privlačan za nove investicije, kojih nema bez kvalitetnih i bezbjednih saobraćajnih veza”, rekao je Nurković.

 

VEZANO: Sanacija piste u Tivtu počela danas; iz URA pitali što ste toliko čekali

 

izvor: investitor.me

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti