Sanacija piste u Tivtu počela danas; iz URA pitali što ste toliko čekali

Sanacija sletne piste na tivatskom aerodromu, počela je danas, a direktor Aerodroma Tivat, Rade Marić je saopštio da će od ukupno dva i po kilometra , biti sanirano 600 metara, širine 12 metara, odnosno po šest metara od ose centralne linije.

Radove na primarnoj sanaciji poletnoslijetne staze na tivatskom aerodromu izvodiće podgorila firma Asfalt beton.

Iz Građanskog pokreta URA saopštili su danas da ih je obradovala vijest da će početi primarna sanacija poletno-sletne piste tivatskog aerodroma i da je njihov krajnji cilj objelodanjivanja ovog problema u javnosti krajem aprila mjeseca bio upravo to – natjerati nadležne da izvrše sanaciju piste i otklone evidentna oštećenja na njoj.

 

Iz URE su pitali direktora tivatskog aerodrome Rada Marića zbog čega se čekalo petnaest mjeseci da se odradi primarna sanacija, ako je za istu potrebno, kako su iz Aerodroma Tivat ustvrdili, svega šest dana.

Izvršni direktor URE, Zoran Mikić, podsjetio je da su iz ove stranke prije nekoliko mjeseci predstavili izvještaje Agencije za civilno vazduhoplovstvo u kojima su bila evidentirana oštećenja na pisti tivatskog aerodrome i poručio da se nije moralo čekati skoro dva mjeseca da bi se radovi otpočeli.

 

VEZANO: Pista Aerodroma Tivat pokazala pukotine društva

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti