Akademija znanja - Evropska prijestonica kulture, primjeri dobre prakse

Danas  sa početkom u 13 časiva  biće održana stručna prezentacija sa javnom debatom "Evropska prijestonica kulture, primjeri dobre prakse: Novi Sad 2022" koju organizuje Opština Budva, u Akademiji znanja, u amfiteatru D10.

Prezentaciju će otvoriti predsjednik Opštine Budva, Milo Božović, nakon kojeg će se prisutnima obratiti predsjednik Savjeta za kulturu, dr. Predrag Zenović.

Govornici:
-           Nemanja Milenković, direktor Fondacije “Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture”
-           Dušan Vuković, direktor Sektora produkcije Fondacije “Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture”
-           Dušan Kaličanin, koordinator projekta “Budva-Boka 2028 - Evropska prijestonica kulture”

Cilj prezentacije je upoznavanje javnosti sa projektom “Budva-Boka 2028 - Evropska prijestonica kulture” pa pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju u što većem broju!

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti