Akcija Folija: Sankcionisano 66 vozača

Aktivnostima saobraćajne policije, pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, kao i kontrolom stanica za tehnički pregled vozila, uočeno je da jedan broj vozila suprotno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima ima naknadno zatamnjena bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač). To je saopšteno iz Uprave policije.

Pored toga što je zabranjeno da ovakva vozila učestvuju u saobraćaju, upravljanjanje vozilima sa zatamnjenim staklima je veoma nebezbjedno, pogotovo u noćnim i uslovima smanjenje vidljivosti.

Imajući u vidu navedeno, službenici saobraćajne policije su 5. i 6. juna 2021. godine, realizovali pojačanu kontrolu saobraćaja, u okviru koje i operativnu akciju Folija.

Zbog uočenih prekršaja i upravljanja ovakvim vozilom sankcionisano je 66 vozača.

Pored novčane kazne propisane Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dodatna propisana sankcija vozačima koji upravljaju ovakvim vozilom je, isključivanje iz saobraćaja i upućivanje na kontrolni teknički pregled, koji pored troškova tehničkih pregleda, uključuje i troškove uklanjanja folija sa stakala vozila.

Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i na vozilima ne zatamnjuju bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač), prvenstveno iz razloga bezbjednosti, a nakon toga i da se ne bi izlagali dodatnim troškovima ukoliko budu uočeni i kontrolisani od strane policijskih službenika.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti