Akcija „Pojas“: Sankcionisano 812 vozača i pet suvozača

Službenici Uprave policije su kroz akciju „Pojas“, koja je sprovođena na teritoriji Crne Gore, vršili pojačane kontrole upotrebe sigurnosnog pojasa.

Tokom ove akcija policija je sankcionisala 812 vozača koji nisu koristili pojas i pet suvozača. Imajući u vidu istraživanja, kojima je ustanovljeno smanjenje smrtnosti u saobraćajnim nezgodama za oko 60% u odnosu na nezgode gdje nisu korišćeni sigurnosni pojasevi, još jednom apelujemo na sve ušesnike u saobraćaju da obavezno koriste sigurnosne pojaseve i da se prdržavaju ostalih propisa iz oblasti saobraćaja, jer na taj način dopornose ukupnoj bezbjednosti saobraćaja.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti