Aleksandar Radunović na Trgu pjesnika

Sa početkom u 21 čas, na Trgu pjesnika, nastavlja se književni program ovogodišnjeg festivala „Grad teatar“. Gost večeri je Aleksandar Radunović, koji će predstaviti svoju knjigu „Drame-porodični ciklus“.

Dramski pisac, dramaturg, scenarista, kompozitor, aranžer, gitarista, glumac, producent i radio voditelj rođen je na Cetinju 1971. U rodnom gradu diplomirao je dramaturgiju na FDU, a magistrirao na beogradskom FDU. Trenutno je na doktorskim studijama , na odsjeku Teorija umjetnosti. Zaposlen je kao predavač na FDU Cetinje na predmetima Dramaturgija, Svjetska drama i pozorište i Južnoslovenska drama i pozorište.

Autor je dramskih tekstova Leptir, Istraga, Noć. Drama Leptir se izvodila u produkciji Zetskog doma na Cetinju (rd. Andraš Urban), kao i u sarajevskom Narodnom pozorištu 2018. godine (r. Emir Kapetanović). Po njegovim tekstovima postavljene su i predstave Istraga (r. Stefan Sabljič) na sceni CNP 2017., i Noć (r. Andrej Cvetanovski) na sceni Zetskog doma (2017). Za komad Leptir na Bijenalu Crnogorskog teatra (2017) dobio je priznanje za najbolji domaći dramski tekst. Komponovao  je muziku za preko dvadeset pozorišnih predstava, sarađujući sa pozorišnim režiserima iz regiona, među kojima su Andraš Urban, Ivica Kunčević, Dino Mustafić, Lidija Dedović, Blagota Eraković, Siniša Trišić,  Ana Vukotić, i dr. Za muziku koju je komponovao za predstavu Leptir dobitnik je nagrade na 58. izdanju festivala MESS u Sarajevu (2018), i na Bijenalu Crnogorskog teatra (2017).

Na konkursu Filmskog centra Crne Gore 2020. godine , u saradnji sa produkcijskom kućom Parangal , dobio je podršku za razvoj projekta i trenutno je u fazi razvijanja scenarija i projekta za dugometražni igrani film “ Strah” za koji je napisao scenario i koji će režirati.

Kao kompozitor, aranžer i gitarista, najpoznatijeg domaćeg pop-rok sastava “Perper”, Radunović je učestvovao u stvaranju sedam albuma. Sa organizacijom “The Books of Knjige” takođe ima jedan album, kao i jednu od najdugovječnijih i najslušanijih radio-emisija u regionu. Samostalno je objavio albume instrumentalne muzike Final countdown i  Muzika za pozorište.

Moderator večeri je dramaturg, g. Vasko Raičević.

Iste večeri, u subotu, 31. jula, u amfiteatru  manastira Sv.Trojice, Stanjevići, sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava „Kozocid“, po tekstu i u režiji Vide Ognjenović. Predstava je produkcija Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Režiju i tekst je uradila Vida Ognjenović, dramaturgiju Dragana Tripković, scenografiju Geroslav Zarić, kostimograf je Ljiljana Dragović, a kompoziciju je uradio Zoran Erić.

 

U predstavi igraju: Milivoje Mišo Obradović, Igor Đorđević, Dušan Kovačević, Dejan Đonović, Dubravka Drakić, Simo Trebješanin, Pavle Ilić, Goran Slavić, Danilo Čelebić, Stevan Radusinović, Ivana Mrvaljević, Miloš Pejović, Branka Femić Šćekić, Jelena Simić, Katarina Krek, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Maja Šarenac, Dragan Račić, Pavle Popović.

 

Predstava počinje u 21 čas. Za publiku je obezbijeđen prevoz sa stanice Mediteran Expressa (u gradu) u 19.00 č. Napominjemo da u blizini manastira ima mjesta za parkiranje.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti