Antička i srednjovjekovna Budva

Radionica kreativnog pisanja pod nazivom „Antička i srednjovjekovna Budva“ namijenjena učenicima viših razreda osnovnih škola (od VI – IX raz.) održavaće se utorkom od 16 – 18 h u prostoru čitaonice Narodne biblioteke Budve. Radionica se organizuje u saradnji Biblioteke i NVO „Talas“ iz Budve, a vodiće je profesorica Zorica Joksimović.

Na radionicama će se polaznici kreativno iskazivati kroz pisane tekstove nastale kao rezultat istraživačkih zadataka i bližeg upoznavanja lokaliteta antičke i srednjovjekovne Budve.

 

Takođe, pisaće i zanimljive tekstove za Turistički vodič kroz antičku i srednjovjekovnu Budvu, kao i Ilustrovati napisani sadržaj u saradnji sa polaznicima koji pohađaju Školu stripa u Biblioteci. Izdvajanje najuspjelijih literarnih sadržaja na pomenutu temu rezultirlo bi publikovanjem turističkog vodiča krajem tekuće godine.
Radionica je besplatna.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti