Apel vlasnika noćnih klubova da im se omogući rad tokom predstojeće ljetnje turističke sezone

“Skoro dvije godine noćni klubovi u Crnoj Gori su zatvoreni, a za državu su gotovo nevidljivi. I dok su brojni sektori u prethodnom periodu dobijali pomoć, odnosno subvencije, noćni klubovi nijesu dobili ni centa. Mislimo da je suvišno napominjati koliko je teško preživjeti u okolnostima ekonomske krize izazvane pandemojom korona-virusa, ali svjesni složenosti zdravstvene situacije nismo se obraćali nadležnima. Međutim, ovo predugo traje, zbog čega smo primorani da apelujemo na nadležne da razmotre da nam dozvole rad, jer smo gotovo došli do  bankrota”, navode iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

“Noćni klubovi predstavljaju prepoznatljivu turističku ponudu naše zemlje, i svi smo svjesni da tokom sezone oni generišu veliki broj radnih mjesta, ostvaruju značajne prihode, a samim tim daju i veliki doprinos punjenju držvanog budžeta. Gotovo dvije godine smo bez subvencija i bez kreditiranja, jer se nalazimo pod drugom šifom djelatnosti koju sistem ne prepoznaje. Dvije godine bez ikakvih prihoda, bez dana rada, odrazili su se na naš biznis i ukoliko ne nađemo zajednički kompromis, pored toga što ćemo morati da zatvorimo klubove, Crna Gora će ostati i bez znatnog broja gostiju koji u našu zemlju dolazi upravo zbog raznovrsnog noćnog života, a samim tim i prihoda”, ističu iz Udruženja.

“Molimo nadležne da razmotre naše apele i obavijeste nas u što kraćem roku kada će nam dozvoliti rad, s bzirom na to da nam treba vremena da vakcinišemo osoblje, pripremimo objekte za rad, obezbijedimo potrebnu radnu snagu”, navode ugostitelji.

“Uz poštovanje mjera, zajedničku odgovornost, smatramo da ova priča može biti uspješna na obostranu korist, kako vlasnika, zaposlenih, gostiju i turista, tako i države kojoj je neophodnan svaki euro od privreda kako bi mogla finansirati plate, penzije, socijalna i druga davanja”, poručuje NVO ”Ugostitelji Crne Gore”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti