Autorsko veče Marinka Vorgića

Autorsko veče književnika Marinka Vorgića, u organizaciji Narodne biblioteke Budve, biće u priličeno u četvrtak, 14. oktobra u 20 časova u holu Akademije znanja.

Razgovaraćemo o Vorgićevom radu i stvaralaštvu sa akcentom na roman "Još ne sviće" i knjigu eseja "Raščaravanje vedrine". Sa autorom će razgovarati Stanka Stanojević.
Marinko Vorgić rođen je u Podgorici. Književnik, književni kritičar, publicista i savjetnik za kulturu u Ministarstvu prosvjete, kulture, nauke i sporta. Objavljuje kritike, eseje i oglede u Crnoj Gori i regionu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti