Belgijska Besiks grupa zainteresovana za aerodrome

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je juče predstavnike kompanije Besiks na čelu sa izvršnim direktorom Rikom Vanderbergom (Rik Vandenberghe).

Besiks grupa je najveća belgijska kompanija koja radi na izgradnji objekata, infrastrukture, objekata za sport i rekreaciju. Kompanija je, takođe, aktivna u pružanju usluga iz oblasti nekretnina i koncesija. Besiks grupa je u Crnoj Gori prisutna od 2013. godine, izvođač su i suinvestitor jednog od kapitalnih investicionih projekata u Crnoj Gori – Luštica Bay i 50% vlasnik budućeg hotela „Chedy“, na istom lokalitetu. Predstavnici kompanije izrazili su interesovanje za nastavak poslovanja u Crnoj Gori.

Premijer Marković je, upoznajući goste sa ekonomskim, društvenim i političkim prilikama u našoj zemlji, iznio niz činjenica u vezi sa konkuretnošću Crne Gore za investicije i posebno istakao činjenicu da je naša zemlja članstvom u NATO-u i liderskom pozicijom u procesu evropskih integracija pozicionirala sebe kao najprestižniju investicionu destinaciju u regionu.

Besiks grupa je izrazila posebnu zainteresovanost za učešće u mogućim projektima vezanim za valorizaciju aerodroma Tivat i Podgorica, mostu na Verigama i drugim putnim infrastrukturnim projektima, realizaciju i izgradnju novih turističkih kapaciteta kao i za projekte u sektoru energetike, sa akcentom na obnovljive izvore energije.

Na kraju sastanka zaključeno je da će predstavnici Vlade Crne Gore i Besiks Grupe u što kraćem vremenskom periodu sagledati konkretne mogućnosti za stratešku saradnju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti