Besplatna radionica: MALI BIBLIOTEKARI istraživači kulturnog blaga Budve

Najnovija u nizu besplatnih radionica koje Javna ustanova Narodna biblioteka Budve organizuje za svoje mlade sugrađane jeste radionica MALI BIBLIOTEKARI - istraživači kulturnog blaga Budve, namijenjena uzrastu od 10 do 15 godina, koju će jednom sedmično, subotom od 11 do 13 časova, u prostorijama Narodne biblioteke voditi diplomirani dramaturg Miloš Boreta iz Budve. To se navodi u saopštenju koje potpisuje direktorica Narodne biblioteke Mila Baljević.

Učenici budvanskih osnovnih škola će, u društvu stručnog osoblja, na interaktivan i krajnje praktičan način upoznavati svijet književnosti i osnove bibliotekarstva, između ostalog istražujući fundus Dječjeg odjeljenja, bogatstvo i značaj Stručne zbirke, kao i djela zavičajnih autora, kojima pripadaju doktor Miroslav Luketić po kome biblioteka odnedavno nosi ime, akademik Čedo Vuković, antologijski S. M. Ljubiša te mlađima gotovo nepoznati: Filip Kovačević, Stjepan Zanović, Don Krsto Ivanović, Antun Kojović i Bogoboj Rucović.

Cilj je da se djeca upoznaju sa radom gradske biblioteke i područnog odjeljenja u Petrovcu i bibliotekarstvom kao zahtjevnom, odgovornom, ali i veoma zanimljivom profesijom.

Svoj doprinos obilježavanju 160 godina bibliotečke djelatnosti u Budvi, polaznici će dati organizovanjem multimedijalnog javnog časa za svoje vršnjake o knjižnoj i neknjižnoj građi, periodičnim publikacijama, digitalnoj biblioteci, uz brojne zanimljivosti o kulturno-istorijskom nasljeđu grada.

Broj polaznika je ograničen, a prijave sa osnovnim podacima (ime i prezime, godine, broj telefona) slati na mejl adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 1. marta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti