Besplatni brzi testovi za sve predstavnike medija koji još nijesu imunizovani

Mediji u Crnoj Gori, uprkos svim razlikama, bez izuzetka, do sada su pokazali i dokazali da su apsolutni saveznici medicine zbog čega im je Ministarstvo zdravlja zahvalno na dosadašnjem doprinosu u procesu imunizacije protiv korona virusa.

S obzirom na neprikosnoveno pravo javnosti da zna, ali i na pravo zaposlenih u medijima na zdravo radno okruženje, Ministarstvo zdravlja Crne Gore obezbijediće besplatne brze antigenske testove za sve predstavnike medija koji izvještavaju sa skupova za čije je prisustvo nužna Nacionalna digitalna COVID potvrda, a koji, iako pripadaju prioritetnoj grupi za imunizaciju, do sada nijesu iskoristili tu mogućnost.

Besplatni brzi antigenski testovi u Podgorici će se raditi u Institutu za javno zdravlje, a u ostalim gradovima testiranje će se vršiti u lokalnim higijensko epidemiološkim službama. Testiranje je neophodno najaviti sa zvanične mejl adrese medija u kom zaposleni rade.

Svjesni činjenice da se, nažalost, i dalje rijetko javno govori o tome da su novinari, snimatelji, fotoreporteri i voditelji sve vrijeme izloženi povećanom riziku od oboljevanja od korona virusa, Ministarstvo zdravlja Crne Gore i na ovaj način želi da skrene pažnju na ovu grupu koja je od prvog dana u fokusu naše pažnje, zbog čega smo dužni, u ime svih građana, da im posvetimo dodatno uvažavanje.

Ministarstvo zdravlja ohrabruje sve medije u Crnoj Gori da istraju na svojim zadacima uz zahvalnost na svim stranicama i prilozima posvećenim zdravstvenim radnicima i javnom zdravlju svjesni činjenice da istovjetan prostor zaslužujete i vi sami.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti