Bio u posjedu TNT i sporogorećeg štapina

Uhapšen 62- godišnjak

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva su, nakon dobijenih razultata vještačenja u Forenzičkom centru, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv L.V. (62) iz Budve zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljneo držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici CB Budva su, 22.12.2017. godine, državnom tužiocu u Osnovnom držanom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv L.V. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Pretresom stana i drugih prostorija, 25.10.2017. godine, od strane službenika CB Budva i službenika granične policije – regionalni centar Jug, pronađena je plava PVC kesa, štapin crvene boje namijenjen, kako se sumnja, za aktiviranje eksplozivnih naprava, nepoznata materija četvrtastog oblika obmotana sejlotep trakom bruto mase 250 grama, nepoznata materija četvrtastog oblika omotana plavom PVC kesom bruto mase 95 grama sa detonatorskom kapislom, kao i nepoznata materija četvrtastog oblika omotana sejlotep trakom bruto mase 275 grama.

Pronađeni tragovi i predmeti su oduzeti i dostavljeni Forenzičkom centru na vještačenje. Vještačenjem je utvrđeno da se radi o sporogorećem štapinu, materiji koja sadrži TNT (eksploziv) i trotilskom metku.

Nakon dobijenih rezulatat vještačenja iz Forenzičkog centra, u radnjama ovog lica su se ispunili elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policijski službenici su državnom tužiocu u ODT u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv L.V. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljneo držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

VEZANO: Dinamitaši u Crnoj Gori rade prekovremeno

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti