Brodska linija Budva - Dubrovnik

Kako bi što prije zaživjela linija Budva - Dubrovnik, Javno preduzeće je iniciralo sastanak sa predstavnicima budućeg operatera kompanije “Kompas” i obišli prostor gdje će se pomenuta linija odvijati i na kojem će se vršiti ukrcaj i iskrcaj putnika.

Tom prilikom smo zajednički utvrdili varijante organizacije samog prostora: pristajanja, vezivanja, pasoške kontrole, čekaonice, pa ćemo u narednom periodu preduzeti sve aktivnosti kako bi se ovaj prostor prilagodio i priveo namjeni a sve bilo spremno do 29.06.2024. godine, kada je planirana prva plovidba na ovoj liniji.

Javnosti je više nego jasno koje benefite ova linija donosi Budvi i Crnoj Gori, kako u smislu dovođenja velikog broja visokoplatežnih gostiju - turista, smanjenja gužvi u drumskom saobraćaju i generalno promociji i povećanju atraktivnosti turističke destinacije, a čije plodove će sigurno uživati svi građani Crne Gore.

Linija bi bila aktivna u periodu ljetnje turističke sezone, zaključno sa 01.10. Planirano plovilo je kapaciteta do 250 putnika.

U ovom trenutku možemo informisati građane vezano za najčešeće pitanje koje se postavlja, a to je cijena karte - da je za očekivati da ona u jednom smjeru bude oko 55 eura a povratna oko 69 eura, a vrijeme trajanja plovidbe između dvije luke će iznositi oko 2 sata.

Bitna stvar sa kojom ćemo informisati građane je da će Javno preduzeće samo od ove brodske linije prihodovati više sredstava nego što je bivši zakupac plaćao za čitavu Luku Budva.

S obzirom da Javno preduzeće nije profitabilna firma, to će sva sredstva koja se prihoduju reinvestirati u Luku Budva, kako u proširenje kapaciteta, tako i u povećanje kvaliteta infrastrukture i usluga.

Kako smo zaokružili uspješnu priču sa trajektnom linijom Kamenari-Lepetane, to smo sigurni da ćemo i ovaj projekat realizovati na zadovoljstvo svih građana, u zadatim rokovima.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti