Budva 2020 promijenila ime u Fondacija Budva

Nevladina fondacija "Budva 2020" promjenila je naziv u "Fondacija Budva", navodi se u soapštenju koje potpisuje predsjednik Fondacija Budva Momčilo Đokić.

kako se navodi na četvrtoj sjednici Upravng odbora održanoj 04. aprila 2018. godine u Budvi, donijeta je odluka o preimenovanju kao i dopunjeno polje djelovanja fondacije.

"Fondacija Budva će ubuduće biti fokusirana na društveno i ekološko-odgovorno djelovanje u gradu ali i sve projekte koje se bave razvojem grada, urbanim inovacijama, kreativnim industrijama, aktivacijom mladih, unapređenjem turističke ponude i podizanjem atraktivnosti grada na međunarodnom planu", navodi se u saopštenju za javnost, koje potpisuje predjsednik te Fondacije, Momčilo Đokić.

"Kako bismo što kvalitetnije realizovali projekte koji su pred nama, fondaciji su se pridružili i novi članovi koji su eksperti iz oblasti ekologije, sociologije, turizma, urbanog razvoja i drugih djelatnosti, a koji žele da doprinesu održivom razvoju Budve. Posebnu pažnju poklanjamo i uspješnim Budvanima i Budvankama koji žive širom svijeta a koji preko naše fondacije mogu doprinjeti da njihove znanje i ekspertiza pomognu gradu i učestvuju u lokalnim projektima", ističe se u saopštenju.

Oni su pozvali sve zainteresovane građane koji žele da sarađuju na projektima, da im se obrate putem fejsbuk stranice Fondacija Budva.

Pored promjene naziva, fondacija je dobila novi logo i vizuelni identitet.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti