Budva beer fest - nova muzička i turistička atrakcija u regionu

Danas je u svečanoj sali Opštine Budva održana konferencija za medije povodom nove muzičke manifestacije, važne ne samo za ovaj dio crnogorskog primorja i Crnu Goru, već i za region - “Budva beer fest”, koji će biti održan od 14. do 16. juna na Stadionu FK Mogrena.

Konferenciji su prisustvovali, kao partneri projekta, najviši predstavnici Opštine Budva i Turističke organizacije Budve, predsjednik Opštine Marko Carević i direktorka Turističke organizacije Budva, Maja Liješević, ispred organizatora festivala, Ivan Maslov i jedna od zvijezda koja će nastupiti na prvom Budva beer festu, Sejo Sexon, frontmen grupe “Zabranjeno pušenje”, kao i predstavnici pivarske industrije.

“Ovakvim projektima Budva pokušava da bude konkurentna i na polju organizacije privrednih manifestacija, kao i zabavnog turizma koji danas čini značajan dio regionalnog turističkog tržišta. Budva beer fest okupiće ljude svih generacija iz zemlje i regiona, kvalitetne izvođače pop i rok muzike, od kojih su neka svjetski poznata.Tako, ovaj festival bi trebalo da označi početak intezivnog dijela turističke sezone.”, rekao je Marko Carević, predsjednik Opštine Budva

“Prošle godine Budvu je posjetilo blizu 900 000 turista, a svaka nova manifestacija poput ove prilika je da se promoviše naša zemlja, naš grad i privuče još veći broj turista. Budva beer fest je turističko-privredna manifestacija, koja čini da idemo u korak sa Evropom, koja će upotpuniti sadržaj naše turističke ponude i očekujemo u velikoj mjeriI privući goste iz regiona, ali i Evrope, kojima će Budva biti polazište za novi doživljaj Crne Gore. Vjerujemo da će mnogima zahvaljujući ovom festivalu to biti prvi dolazak u Crnu Goru, a mi ćemo nastojati da budemo dobri domaćini, i gostima, i organizatorima, kako bi iz našeg grada ponijeli samo lijepe utiske.”, istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije Budva.

Po rečima organizatora festivala očekuje se 60 000 ljudi na Stadionu “Lugovi”, FK Mogren, koji će u tri dana uživati u muzici najpopularnijih izvodjača, kao što su: “Plavi orkestar”, “Riblja čorba”, “Zabranjeno pušenje”, “Psihomodo pop”, “Who see”, “Brkovi”, “Tropico bend”, “YU grupa”, “Ortodox Celts”
.
Prilikom ovakvih koncerata i promocije pivarske industrije i brendova, uvek je povišena briga organizatora, koji društveno odgovorno poziva na odustajanje od vožnje ukoliko se konzumira alkohol sve one koji odgovorno i pametno promišljaju o svom i o tudjim životima.
Zabava je sjajna samo onda kada je odgovornost prisutna i kada se kroz hedonističke aktivnosti život ne samo slavi, već se i brižno čuva.

Ovogodišnji izlagači na Budva beer festu biće: Carlsberg, Trebjesa, I Haineken, koji će imati svoje posebne pozicije, uređene na način kako to koncept ovih dogadjaja i nalaže.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti