Budva nosilac turističke prezentacije u Pragu

Turistička organizacija opštine Budva nosilac je zajedničkog nastupa na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma „Holiday World 2018“, koji se od 15. do 18. februara održava u Pragu.


Turističke potencijale Crne Gore, smještajne kapacitete i avio povezanost, pored TOB-a su predstavile i turističke organizacije Budve, Bara, Kotora, Ulcinja i Podgorice, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, Hotelska grupa „Budvanska rivijera“, „Montenegro stars hotels group“, HTP „Ulcinjska rivijera“, mali hotel „M - Club“ i nacionalna avio kompanija „Montenegro Airlines“.
U Pragu, čija opština Prag 4 je pobratimska opština grada Budve, boravili su i Veselin Marković, potpredsjednik opštine Budva i Đorđije Vujović, predsjednik Skupštine opštine.


Drugog dana sajma, u okviru sajamske prezentacije, održana je konferencija za češke medije i turoperatore. Predstavnici Crne Gore upoznali su prisutne novinare i predstavnike agencija sa aktuelnom ponudom za predstojeću ljetnju turističku sezonu, planiranim manifestacijama, kulturnim i zabavnim sadržajima, ponudom za aktivan odmor i pozvali turiste iz Češke da svoj odmor provedu u našoj državi. Izjavu za medije dao je i potpredsjednik Marković.

Press konferenciji prisustvovali su češki mediji: Unesco Media In, Cestovni agentura, Radio Praha, Cot Media, Cyech Travel Press, New Europe, Kerea, RF HOBBy s.r.o, Barrandov Studio a.s. JK Press, Dynamic Tour i drugi.
Nakon toga priređena je degustacija tradicionalnih crnogorskih proizvoda, njeguškog pršuta i sira, crnogorske loze i tradicionalnog crnogorskog vina “Vranac”, kompanije “Plantaže 13.jul”.

Nakon višegodišnje pauze, nacionalna avio kompanija “Montenegro Airlines” ove sezone obnoviće saradnju sa češkom agencijom “Kovotour Plus”, sa kojom je za ovo ljeto potpisala ugovor o seriji čarter letova za Crnu Goru iz Ostrave, u periodu od početka jula do kraja avgusta.

Ovog ljeta iz Praga, Brna i Ostrave saobraćaće i češka niskobudžetna avio kompanija “Smart Wings” sa sedam aviona nedjeljno, od 1. juna do druge polovine septembra.

Prema najavama čeških turoperatora , ove godine očekuje se porast broja turista sa českog tržišta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti