Budva: Od danas rade ugostiteljski lokali, teretane, kladionice, tržni centri...

Ministarstvo zdravlja saopštilo je nove mjere koje su na snazi do 9. aprila.

Dozvoljava se rad ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, i slični ugostiteljski objekti) od  07:00 - 21:00 u svim opštinama u Crnoj Gori, osim u opštinama Nikšić i Šavnik. 
U skladu sa epidemiološkom situacijom u opštinama Kolašin, Bar, Mojkovac, Bijelo Polje, Podgorica, Andrijevica, Pljevlja, Berane, Ulcinj, Cetinje dozvoljava se rad samo baštama/terasama ugostiteljskih objekata, dok se u opštinama Gusinje, Plav, Petnjica, Herceg Novi, Budva, Danilovgrad, Žabljak, Tuzi, Rožaje, Tivat, Plužine i Kotor pored bašta/terasa dozvoljava rad i u unutrašnjosti objekata.
I dalje je na snazi zabrana izvođenja muzičkog programa uz učešće pjevača i muzičara, kao i emitovanje muzike uživo, korišćenjem elektroakustične opreme (instrumenata, pojačala i zvučnika) i bilo kakvo izvođenje muzičko/scenskog programa (DJ žurke i sl.)

Dozvoljava se rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga (prodavnice obuće i odjeće, kozmetički, frizerski saloni i sl.) od 07:00 - 21:00, u svim opštinama u Crnoj Gori, osim u opštinama Nikšić i Šavnik gdje važi zabrana rada.
U skladu sa epidemiološkom situacijom u opštinama Kolašin, Bar, Mojkovac, Bijelo Polje, Podgorica, Andrijevica, Pljevlja, Berane, Ulcinj, Cetinje zabranjen je rad, tržnih centara, štandova/tezgi i sl., priređivača igara na sreću, privrednih društava i preduzetnika koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama, dok se u opštinama Gusinje, Plav, Petnjica, Herceg Novi, Budva, Danilovgrad, Žabljak, Tuzi, Rožaje, Tivat, Plužine i Kotor dozvoljava rad ovih djelatnosti.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti